Trending

Wanita Berhijab Tapi Pakai Skirt Pendek Dikecam Netizen, Rupanya Ini Punca Sebenarnya

B4 Content

Jika bercakap mengenai aurat wanita, mesti terlintas di fikiran mengenai berhijab ataupun tidak.

Paragraf 2

Padahal aurat itu bukan sekadar menutup kepala semata-mata, bahkan terdapat bahagian lain anggota badan yang perlu dijaga.

Baru-baru ini, penampilan seorang wanita berhijab disifatkan kurang sesuai kerana mengenakan stail skirt yang dikatakan agak senteng.

Ia sehingga hampir menampakkan bahagian lututnya.

Menerusi muat naik video di aplikasi TikTok, wanita berusia 20 tahun itu dilihat ‘berposing’ di sebuah lokasi percutian dengan menggayakan fesyen denim serta hijab berona biru.

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

Wanita Pelik Berhijab Tapi Pakai Wanita Pelik Berhijab Tapi Pakai Wanita Pelik Berhijab Tapi Pakai Wanita Pelik Berhijab Tapi Pakai Wanita Pelik Berhijab Tapi Pakai Wanita Pelik Berhijab Tapi Pakai Wanita Pelik Berhijab Tapi Pakai Wanita Pelik Berhijab Tapi Pakai Wanita Pelik Berhijab Tapi Pakai Wanita Pelik Berhijab Tapi Pakai Wanita Pelik Berhijab Tapi Pakai Wanita Pelik Berhijab Tapi Pakai Wanita Pelik Berhijab Tapi Pakai Wanita Pelik Berhijab Tapi Pakai Wanita Pelik Berhijab Tapi Pakai Wanita Pelik Berhijab Tapi Pakai

Meskipun tanpa menulis sebarang kapsyen, video berdurasi 12 saat itu meraih hampir 479,000 tontonan selain ribuan komen dalam kalangan warganet yang menegur mengenai penampilan ‘pelik’ tersebut.

Selain menyentuh sifat malu, rata-rata netizen menasihati wanita berasal dari Kelantan itu supaya menutup aurat dengan sebaiknya kerana dilihat seolah-olah mempermainkan agama.

Bagaimanapun, ada juga individu tidak lupa mendoakan agar wanita yang dipercayai ibu tunggal anak satu itu terbuka hati untuk tampil menutup aurat dengan sempurna.

Kalau dilihat menerusi video-video lain, wanita tu belum memakai hijab sepenuhnya.

Tapi kalau menegur tu jangan la sampai menghina. Manusia boleh berubah, mana tahu satu hari~

Sumber: TikTok @*imie**20