Trending

“Cermin retak..” Mengejutkan Lihat Rakaman Menunjukkan Keadaan Sebenar Rumah Zalina Azman yg Berselerak

B4 Content

Msteri KehiIangan bekas personaliti TV3, ZaIina Azman yang diIaporkan hiIang sejak November tahun lalu masih hangat diperkatakan ramai.

RAKAMAN VIDEO TERBARU KEADAAN DALAM RUMAH ZALINA ADA DI BAWAH SEKALI

Paragraf 2

Media sebelum ini meIaporkan keadaan rumah ZaIina di Sksyen 3 Shah Alam dari hadapan dan tidak banyak yang diketahui keadaan di dalam.

Namun dapat dilihat keadaan rumah ZaIina sunyi dan sepi selain semak samun di sekeliling kawasan rumah bekas pengacara program Money Matters yang dipercayai hiIang sejak November tahun lalu itu.

Rakaman Yg Cukup Jelas Rakaman Yg Cukup Jelas Rakaman Yg Cukup Jelas Rakaman Yg Cukup Jelas Rakaman Yg Cukup Jelas Rakaman Yg Cukup Jelas Rakaman Yg Cukup Jelas Rakaman Yg Cukup Jelas Rakaman Yg Cukup Jelas Rakaman Yg Cukup Jelas Rakaman Yg Cukup Jelas Rakaman Yg Cukup Jelas Rakaman Yg Cukup Jelas Rakaman Yg Cukup Jelas Rakaman Yg Cukup Jelas Rakaman Yg Cukup Jelas Rakaman Yg Cukup Jelas Rakaman Yg Cukup Jelas

Sementara itu berdasarkan rakaman vdeo tersebut juga didapati terdapat sedikit kesan cermin tingkap rumah ZaIina yang retak.

Tidak dapat dipastikan ia sudah retak sebelum didiami oleh ZaIina atau berpunca dari kerja-kerja pengubahsuain oleh kontraktor.

Anak ZaIina juga beritahu perkara sama, keadaan dalam rumah tidak tersusun

Sebelum ini, Ketua PoIis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Mohd Iqbal Ibrahim, berkata, pihaknya menerima Iaporan daripada keluarga ZaIina, 58 berhubung KehiIangannya pada 29 November tahun lalu.

Dalam Iaporan tersebut, anak ZaIina iaitu Mikhael Norman mendakwa telah cuba mencari dan menghubungi ibunya sejak 24 November 2021 bagi memaklumkan datuk pengadu (bapa ZaIina) dimasukkan ke hospital namun gagal.

Menurut sumber, pada 29 November lalu, pengadu bersama bapa saudaranya telah pergi ke rumah bekas pembaca berita TV3 itu dan mereka mendapati kereta wanita itu berada di tepi rumah.

Pengadu mendapati keadaan di dalam rumah tidak tersusun, turut ditemui beg duit milik ibunya yang mengandungi kad pengenalan, lesen memandu, kad bank, kad kredit, kunci kereta serta wang tunai RM600.

Difahamkan, segala usaha mencari telah dilakukan namun ZaIina Azman gagal ditemui.

Susulan daripada itu, Ibu Pejabat PoIis Daerah (IPD) Shah Alam menyiarkan gambar ZaIina serta butiran peribadi penampilan wanita itu yang berkulit hitam manis, bertubuh kecil dan kurus dengan ketinggian 158 sentimeter.

Rakaman Yg Cukup Jelas

Gambar: keadaan di dalam rumah ZaIina.

Terbaru, poIis sedang cari kontraktor 

Dalam pada itu, terbaru, pekerja kontraktor yang melaksanakan pengubahsuaian rumah bekas personaliti TV3, ZaIina Azman sukar dikesan poIis berikutan kerja tersebut sudah lama dilakukan.

Timbalan Ketua PoIis Selangor, Datuk S. Sasikala Devi berkata, sehingga kini poIis belum dapat mengenal pasti identiti pekerja terbabit sama ada mereka orang tempatan atau warga asing.

” Bila masanya rumah tersebut diubah suai juga agak lama dan bukan dalam masa terdekat. Hal berkenaan menyukarkan kita, melainkan pekerja berkenaan tampil memberikan maklumat.

” Kita belum pasti mereka (pekerja) warga tempatan atau asing,” katanya dalam sidang akhbar hari ini.

Utusan Malaysia sebelum ini meIaporkan poIis kini mengesan pekerja yang pernah melakukan kerja pengubahsuaian rumah ZaIina di Sksyen 3 di sini.

Sasikala turut menegaskan, poIis masih menjalankan siasatan dengan Kertas Enkuiri PoIis (KEP) bagi Orang HiIang (OH) akan diteruskan poIis.

” Kita tetap teruskan sekiranya ada apa-apa petunjuk dan jalankan siasatan berdasarkan petunjuk tersebut,” ujarnya.

KehiIangan ZaIina, 58, sejak lapan bulan lalu terus menjadi misteri apabila tiada sebarang petunjuk mengenainya sehingga kini.

ZaIina diIaporkan hiIang oleh anak lelakinya berusia 33 tahun pada 29 November tahun lalu.

Tonton Video :

 

 

Sumber:youtube MHI, via LawakSiot

4 thoughts on ““Cermin retak..” Mengejutkan Lihat Rakaman Menunjukkan Keadaan Sebenar Rumah Zalina Azman yg Berselerak”

  1. Pingback: site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *