Hiburan

Pernah Popular Sebagai Anggota Kumpulan Feminín Era 90-an, Cantiknya Wajah Terkini As Feminín!

B4 Content

Bagi anda yang membesar sekitar 90-an, pastinya masih ingat dengan kumpulan Feminin dan aksi lincah ketika melakukan persembahan di atas pentas.

Malah kumpulan ini cukup gah dan popular kerana dibarisi lima orang gadis muda dan cantik.

Paragraf 2

Mereka adalah Asfarina Muhamad (As), Andriati Abdul Rahman (Yatie), Rozilawati Muhamad (Watie), Nor Intan Zahanariah Abdul Zahrin (Deq Nor) dan Nor Askiela Zainal Abidin (Along).

Apa yang menarik, Feminin bukan sekadar memperjuangkan muzik kontemporari mereka, bahkan fesyen mereka juga sering menjadi ikutan remaja termasuklah gaya potongan rambut pendek dan aksesori pengepit yang sentiasa tersisip di rambut.

Kumpulan yang diasaskan oleh Edd Razhe ini pernah menghasilkan tiga album antaranya, Untukmu (1993), Kini (1994), Kembali (1996) dan kompilasi Untukmu…Kini (1997).

Pernah Popular Sebagai Anggota Kumpulan Feminín Era 90-an, Cantiknya Wajah Terkini As Feminín!

Bagaimanapun atas sebab-sebab tertentu Feminin akhirnya dibubarkan. Namun lagu-lagunya masih diminati dan sering diputarkan di corong radio tempatan sehingga kini.

Khabar Legenda (Utusan) berkesempatan bertemu salah seorang anggotanya, As, 46, dia yang kini sudah berumah tangga dengan bekas bintang bola sepak terkenal tanah air, Azman Adnan berkongsi cerita tentang pembabitan awal serta kehidupan terkininya.

” Selepas berumah tangga memang saya ambil keputusan untuk undur diri dari bidang seni.

” Bukan suami tidak mengizinkan untuk kembali aktif tetapi keputusan ‘cuci tangan’ ini datangnya dari hati sendiri. Rasanya cukuplah dengan apa yang pernah saya kecapi dahulu.

” Semua momen indah sebagai artis telah saya lalui. Sekarang ini tiada apa yang ingin dikejar lagi. Fokus utama saya hanyalah kepada suami dan anak-anak,” katanya memulakan perbualan.

Mendirikan rumah tangga pada 2004, dia kini dikurniakan empat orang cahaya mata iaitu Arif Arafat (16), Arina Ardini (14), Ariq Ariri (12), dan Ariz Armada (8).

Tidak dinafikan anak kelahiran Hulu Langat, Selangor ini merupakan antara anggota kumpulan yang sering menjadi tumpuan dan mendapat publisiti berbanding lain.

Ketika ditanya dia sekadar tertawa tanpa jawapan. Baginya mungkin itu adalah rezeki yang membuatkan dia terus diingati sehingga kini.

Pernah muncul menerusi program Sehati Berdansa terbitan Astro pada 2007, namun selepas itu berita mengenai bekas pelajar Sekolah Menengah Abdul Jalil Hulu Langat ini amat jarang diperkatakan.

Pernah Popular Sebagai Anggota Kumpulan Feminín Era 90-an, Cantiknya Wajah Terkini As Feminín!

Bukan lari daripada publisiti tetapi menurutnya dia lebih selesa hidup dalam keadaan tenang bersama keluarga.

” Jika dahulu sibuk dengan show, tetapi kini sibuk uruskan keluarga. Tambah pula anak bongsu menghidap autisme, jadi saya memang tumpukan perhatian penuh kepadanya.

” Lagipun bila usia dah meningkat rasanya lebih baik saya habiskan masa bersama mereka sahaja.

” Saya tidak nafikan masih terima tawaran menyanyi sehingga sekarang, tetapi saya terpaksa tolak secara baik.

” Bagi saya zaman kegemilangan itu sudah berlalu, bagaimanapun saya masih ikuti perkembangan dan sokong rakan-rakan yang masih aktif,” katanya.

Bercerita tentang sejarah penubuhan Feminin, dia berkata mereka sebenarnya bermula sebagai penari di syarikat Edrina Collection yang diuruskan oleh Edd Razhe.

Kemunculan kumpulan remaja 4U2C dan KRU serta-merta memberi idea baharu apabila mereka mengambil keputusan untuk mewujudkan sebuah kumpulan.

Feminin bernasib baik kerana syarikat rakaman New Southern Records (NSR) bersetuju mengambil mereka sebagai artis rakaman dan pada Julai 1993, album pertama berjudul Untukmu akhirnya berjaya diterbitkan dan terjual melebihi 100,000 unit.

” Saya dan rakan-rakan ni memang aktif belajar menari sejak di bangku sekolah lagi. Waktu itu show di merata tempat sehinggakan sempat juga kami masuk beberapa buah pertandingan.

” Tetapi bila kerjaya berubah, banyaklah benda baru yang terpaksa kami belajar. Bukan senang rupanya nak jadi penyanyi. Saya pula memang ada dar4h gemuruh.

” Kalau nak masuk studio rakam lagu tu saya terpaksa ambil masa untuk warm-up dan tenangkan fikiran, kalau tidak memang akan menggigil,” katanya tertawa.

Pernah Popular Sebagai Anggota Kumpulan Feminín Era 90-an, Cantiknya Wajah Terkini As Feminín!

Gambar- As kekal cantik di usia 46 bersama suami Azman Adnan.

Namun secara rasminya Feminin akhirnya dibubarkan pada 1997 berikutan pengunduran anggota dan komitmen masing-masing terhadap keluarga setelah ada yang berumah tangga.

Tidak menafikan penglibatan pengurusnya, Edd Radzhe cukup membantu hala tuju kerjayanya. Bahkan sehingga kini hubungan mereka masih rapat dan Edd adalah individu yang sering menjadi rujukan terutamanya jika melibatkan soal tawaran dan kerjaya.

” Abang Edd ini kami anggap sebagai ketua keluarga. Dialah emak dialah ayah.

Dia cukup tegas dalam membentuk kerjaya kami. Biasanya kalau ada show, kami semua akan bermalam di rumahnya sehari awal. Dia akan pastikan semua preparation lengkap sebelum buat persembahan.

” Sebab itulah hubungan saya dengannya masih baik sehingga kini. Dia masih individu yang menjadi rujukan saya. Tanpa dia mungkin saya tidak berada di tahap sekarang ini,” katanya.

Tidak dinafikan kumpulan pop wanita pertama di Malaysia ini telah melakar sejarah kegemilangan tersendiri apabila berjaya memahat nama sebagai perintis sebelum munculnya beberapa buah kumpulan wanita lain selepas itu.

Berkongsi detik manis ketika nama dijulang, penyanyi utama Feminin ini hanya tertawa. Baginya bergelar artis popular adalah momen indah yang sentiasa dikenang terutamanya ketika berada di puncak populariti.

May be an image of 2 people

” Mengecap populariti ketika zaman remaja memanglah sesautu yang indah tambah pula jadi artis dan ada peminat.

” Bila dapat tawaran untuk mengadakan show terutamanya di seberang laut memang cukup teruja dan seronok sebab boleh travel.

” Surat peminat pula jangan ceritalah, berkarung dapat setiap bulan. Itu tak termasuk pelbagai hadiah seperti teddy bear, perfume dan macam-macam lagi yang mereka kirim kepada saya.

” Kenangan itu boleh dikatakan manis belaka, tidak ada yang pahit langsung,” katanya tertawa.

Ditanya tentang impian untuk mengadakan reunion bersama Feminin, dia tidak mengharapkan sebarang keajaiban dan berfikir sejauh itu.

Menurutnya, agak sukar untuk dilaksanakan memandangkan kesemua bekas anggota kumpulan tersebut kini sibuk dengan kerjaya dan kehidupan masing-masing.

Akui ada menerima tawaran dari beberapa pihak yang menyuarakan minat untuk melihat Feminin beraksi kembali.

Pernah Popular Sebagai Anggota Kumpulan Feminín Era 90-an, Cantiknya Wajah Terkini As Feminín!

Namun dia lebih selesa untuk berdiam diri daripada memberi sebarang kenyataan kerana menurutnya perkara tersebut memerlukan persetujuan banyak pihak terutamanya tuan badan masing-masing.

” Jujur dari hati saya memang tidak pernah terfikir ke arah itu. Bukan saya menolak tetapi rasanya waktu sudah tidak sesuai lagi. Saya tidak mahu beri harapan.

” Apa-apa pun biarlah masa dan keadaan yang menentukan, kerana bila bercakap soal Feminin, bukan hanya suara saya seorang tetapi suara rakan-rakan lain yang terlibat sama.

” Bukan setakat reunion, malah ada juga yang syorkan supaya kami buat come back seperti sertai program realiti dan terbitkan single. Sebenarnya saya dah selesa dengan kehidupan sekarang. Jadi orang biasa yang bebas ke sana sini.

Kalau keluar ke mana pun tidak lagi menjadi perhatian ramai walaupun ada lagi yang masih kenal dan tegur saya,” katanya mengakhiri perbualan.

Sumber:utusan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Jangan lupa like di bawah atau follow page kami. Terima Kasih

1,659 thoughts on “Pernah Popular Sebagai Anggota Kumpulan Feminín Era 90-an, Cantiknya Wajah Terkini As Feminín!”

  1. Thanks so much for providing individuals with an extremely spectacular chance to check tips from this web site. It is usually so cool and also full of a good time for me personally and my office mates to search your website on the least three times per week to see the newest secrets you have. And indeed, I’m at all times motivated with your beautiful information you serve. Some 1 areas on this page are undoubtedly the best I have had.

  2. I together with my pals were found to be taking note of the best hints located on your site and quickly I had an awful feeling I never expressed respect to the website owner for those strategies. Most of the women became for that reason glad to read them and have in effect actually been tapping into these things. Many thanks for actually being considerably accommodating as well as for settling on some good topics most people are really needing to discover. Our honest regret for not saying thanks to earlier.

  3. I precisely needed to appreciate you once again. I am not sure the things that I would’ve taken care of in the absence of the type of strategies provided by you concerning such situation. It actually was a real challenging crisis in my opinion, but discovering this professional manner you solved the issue took me to jump with happiness. Extremely happy for this work and thus pray you find out what a great job you have been getting into teaching the mediocre ones via your site. I know that you’ve never encountered all of us.

  4. I would like to express my appreciation to the writer just for bailing me out of this particular incident. Just after exploring through the online world and seeing techniques that were not beneficial, I was thinking my life was well over. Being alive without the strategies to the problems you have fixed all through this website is a crucial case, as well as ones that could have in a negative way affected my career if I had not encountered your site. Your actual knowledge and kindness in touching every part was crucial. I don’t know what I would have done if I had not discovered such a thing like this. I can also at this time look ahead to my future. Thanks so much for the impressive and effective help. I won’t hesitate to suggest your web blog to any individual who will need direction on this issue.

  5. I抦 impressed, I need to say. Actually hardly ever do I encounter a weblog that抯 both educative and entertaining, and let me let you know, you might have hit the nail on the head. Your thought is excellent; the difficulty is something that not enough persons are speaking intelligently about. I am very completely happy that I stumbled throughout this in my seek for something referring to this.

  6. I actually wanted to write down a simple message in order to express gratitude to you for those great secrets you are showing at this website. My extensive internet search has at the end of the day been paid with awesome content to share with my close friends. I ‘d point out that most of us website visitors are very much lucky to dwell in a perfect network with many lovely people with valuable techniques. I feel really fortunate to have come across your entire web page and look forward to many more amazing minutes reading here. Thanks once again for everything.

  7. Needed to post you one very little note in order to thank you yet again with your pretty solutions you have shared on this page. It’s simply open-handed with you to provide without restraint what exactly a few people could have supplied as an ebook to help make some bucks on their own, specifically considering the fact that you might well have done it in case you desired. These good tips also acted like the easy way to realize that someone else have a similar desire just as my very own to understand a whole lot more with regards to this matter. I think there are millions of more enjoyable opportunities ahead for individuals that discover your blog post.

  8. I want to express appreciation to you just for rescuing me from such a circumstance. Right after looking through the the web and coming across techniques that were not beneficial, I figured my entire life was well over. Living devoid of the answers to the difficulties you’ve resolved all through your entire article content is a serious case, as well as ones that could have in a wrong way affected my career if I had not discovered your website. Your primary understanding and kindness in maneuvering every part was vital. I am not sure what I would have done if I had not discovered such a step like this. I’m able to at this time look ahead to my future. Thank you so much for this high quality and effective guide. I will not hesitate to propose your web blog to anybody who will need care on this issue.

  9. I enjoy you because of all of your effort on this blog. My mum really likes carrying out investigations and it is easy to understand why. Almost all notice all about the powerful medium you deliver very important techniques via your web blog and boost participation from website visitors on the area of interest plus my daughter is in fact studying a whole lot. Enjoy the rest of the year. You are performing a terrific job.

  10. Pingback: 늑대닷컴
  11. I simply wished to appreciate you once more. I am not sure the things that I would’ve done in the absence of these advice contributed by you directly on this field. Certainly was a intimidating crisis for me, nevertheless being able to view a well-written strategy you processed that forced me to leap for delight. I will be grateful for this service and expect you find out what a great job you happen to be putting in educating the mediocre ones by way of a blog. I’m certain you’ve never got to know all of us.

  12. My husband and i have been really glad that Michael could conclude his basic research by way of the ideas he received from your very own site. It’s not at all simplistic to just find yourself giving out information and facts that many many people have been making money from. And we do know we now have the writer to thank for this. The most important illustrations you have made, the simple web site navigation, the relationships you can make it possible to instill – it is everything impressive, and it’s really assisting our son and us feel that this theme is fun, and that’s extremely vital. Many thanks for the whole lot!

  13. After examine a number of of the weblog posts on your web site now, and I actually like your approach of blogging. I bookmarked it to my bookmark website checklist and shall be checking again soon. Pls take a look at my website online as well and let me know what you think.

  14. An fascinating dialogue is value comment. I feel that you must write more on this topic, it may not be a taboo topic however generally persons are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

  15. This is the proper weblog for anybody who desires to find out about this topic. You notice a lot its almost hard to argue with you (not that I truly would want匟aHa). You definitely put a new spin on a subject thats been written about for years. Nice stuff, simply nice!

  16. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing slightly evaluation on this. And he in truth purchased me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love studying extra on this topic. If doable, as you change into expertise, would you mind updating your blog with extra particulars? It’s extremely useful for me. Large thumb up for this weblog publish!

  17. I used to be very pleased to search out this web-site.I wished to thanks to your time for this glorious learn!! I positively having fun with each little little bit of it and I’ve you bookmarked to check out new stuff you blog post.

  18. I discovered your weblog website on google and verify a number of of your early posts. Continue to maintain up the very good operate. I just additional up your RSS feed to my MSN News Reader. In search of forward to studying more from you in a while!?

  19. There are some attention-grabbing cut-off dates on this article however I don抰 know if I see all of them heart to heart. There may be some validity but I’ll take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we wish extra! Added to FeedBurner as properly

  20. I simply wanted to say thanks yet again. I do not know the things that I would have sorted out without these opinions shared by you about that field. It was actually an absolute difficult issue for me personally, but coming across the specialised technique you managed the issue made me to jump over delight. Now i’m happy for this guidance and as well , believe you comprehend what a great job you were carrying out teaching most people using a site. I am sure you have never come across all of us.

  21. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So good to find anyone with some authentic thoughts on this subject. realy thanks for starting this up. this website is one thing that’s wanted on the web, someone with a little bit originality. useful job for bringing something new to the web!

  22. 스포츠중계 해외축구중계 nba중계 mlb중계 해외축구중계사이트 일본야구중계 EPL중계 프리미어리그중계 무료스포츠중계 해외스포츠중계 메이저리그중계 스피드티비 챔피언스리그중계 챔스중계 느바중계 프리메라리가중계 분데스리가중계 세리에A중계 에리디비지에중계 npb중계 ufc중계 nhl중계 하키중계 아이스하키중계 배구중계 스포츠라이브중계 스포츠중계사이트 라이브스코어사이트 실시간스포츠중계 nfl중계 k리그중계 국야중계 kbo중계 미국야구중계 wnba중계 농구중계 미국농구중계