Hiburan

Pakai PPE Bantu Shuib Angkat Jen3zah. Tindakan Pelakon Ini Di Puji Ramai

B4 Content

Sejak khabar penyanyi terkenal, Siti Sarah Raissuddin meningg4l dunla, ucapan takziah kepada keluarga allahyarham seperti tidak putus-putus dilayangkan di media s0sial.

Rakan-rakan artis dan juga kenalan ahli keluarga juga sentiasa memberikan kata-kata sem4ngat kepada suami allahyarham, Shuib Sepahtu agar dia kuat menghad4pi dvgaan hebat ini.

Paragraf 2

Sama2 pakai PPE bantu Shuib

Masing-masing telah mendapat pujian daripada warganet kerana sifat setia kawan yang ditunjukan benar-benar membawa erti sahabat diwaktu senang dan sukar.

Salah se0rang yang menjadi perhatian media sudah tentu ahli kumpulan Sepahtu, Rahim yang dilihat turun sama ke liang lah4d menyempurnakan jen4zah Siti Sarah.

Video

Menerusi perk0ngsian daripada se0rang pengguna TikTok dikenali sebagai @shahrulazwa7, dia telah memuat naik kembali vide0 dari salah se0rang ahli keluarga allahyarham dan memuji tindakan Rahim yang sama-sama memakai sut PPE menguruskan jenaz4h isteri sahabatnya.

“Sem0ga kau terus tabah Ib”

Dalam perk0ngsian yang dibuat penyampai radi0 Sinar FM itu, dia telah menitipkan kata-kata sem4ngat supaya sahabatnya terus bertabah dengan ujian daripada Allah S.W.T.

“Percaya atau tidak,kebahagiaan dan kesedihan dalam kehidupan itu akan silih berganti.Sekuat mana pun kau jaga,yg pergi tetap pergi.Terkadang pertemuan & perpisahan terjadi terlalu cepat tapi percayalah kenangan dan perasaan kekal selamanya.Beberapa orang akan pergi dalam hidup mu tapi bukan bererti kisah mu berakhir,yang berakhir hanyalah bahagian mereka dalam kisah hidup mu.Hanya yg benar2 meninggalkan jejak dihatimu akan benar2 kekal diingatan mu.Semoga kau terus tabah @shuibsepahtu”

Pakai PPE Bantu Shuib Angkat Jen3zah. Tindakan Pelakon Ini Di Puji Ramai

Erti sahabat ketika susah dan senang

Sehubungan dengan perk0ngsian tersebut, rata-rata warganet telah meningg4lkan k0men diruangan TikTok @shahrulazwa7 dengan menzahirkan ucapan takziah kepada Shuib.

Pakai PPE Bantu Shuib Angkat Jen3zah. Tindakan Pelakon Ini Di Puji Ramai

Mereka juga mengakui c0ntoh tauladan yang ditunjukan Rahim dan rakan-rakan selebriti yang lain merupakan salah satu perkara murni yang harus kita semua pelajari dalam menangg4pi sahabat yang sedang berdukacita atas pem3rgian insan tersayang.

“Setiap Kali Cerita Kisah Sarah, Air Mata Berlinang” – Rahim Kongsi Keadaan Shuib, Masih Sugul & ‘Kosong

Rahim Sepahtu yang ditemui selepas majlis pengebum1an Siti Sarah Raisuddin berkongsi kebaikan sikap penyanyi itu sepanjang mengenalinya sebagai isteri Shuib.

Menurut pelawak itu, Sarah adalah tulang belakang dan seorang isteri yang cukup memudahkan segala urusan suaminya.

“Sebagai rakan yang agak rapat, saya sed1h. Sarah seorang yang baik. Sepanjang mengenalinya, kalau dia ikut Sepahtu bekerja, dia akan memudahkan urusan suaminya.

“Seorang yang sangat mudah didekati. Jadi kita boleh rasa kehilangan itu. Sebab itu hari ini saya tak rasa terkejut ramai yang hadir ke tanah perkubur4n dan tak kurang yang mendoakannya,” ujar Rahim sewaktu ditemui di Tanah Perkuburan Islam Kampung Sungai Pusu, Gombak, sebentar tadi.

Saat ditanya bagaimana keadaan Shuib saat ini, Rahim mengatakan dari pemerhatian sahabatnya itu masih berada dalam keadaan sugul dan wajahnya ‘kosong’.

“Tadi sebelum dia memakai PPE, saya lihat wajahnya kosong, dia masih dalam keadaan sugul. Setiap kali menceritakan kisah Sarah, air mata berlinang.

“Dia tak tahu apa yang perlu dilakukan selepas ini. Saya pun dapat merasakan kepedihan itu. Tak dapat saya bayangkan kalau saya berada di tempat Shuib. Saya doakan urusan dia dan anak anak dipermudahkan,” katanya.

Rahim juga berharap agar Shuib kuat melalui dugaan getir ini. Dia mahu Shuib kekal positif dan kuat demi anak anak dan banyak pihak seperti pekerja yang masih memerlukannya.

“Orang yang jadi tulang belakang dia selama ini pergi. Allah sayang dia. Saya harap Shuib kuat kerana banyak dugaan yang dilaluinya dan ini paling getir. Saya harap dan berdoa sangat dia kuat untuk anak anak dan orang lain yang memerlukannya,” tutup Rahim.

Pakai PPE Bantu Shuib Angkat Jen3zah. Tindakan Pelakon Ini Di Puji Ramai

Dalam pada itu, Jep Sepahtu juga selalu mendoakan dan memberi sokongan serta dorongan kepada Shuib

Pakai PPE Bantu Shuib Angkat Jen3zah. Tindakan Pelakon Ini Di Puji Ramai

Terdahulu, jenaz4h penyanyi berusia 36 tahun itu selamat dikebum1kan sekitar pukul 1.37 tengahari selepas menghembuskan nafas terakhir pada pukul 5.13 pagi bertarvng ny4wa akibat jangk1tan c0v1d 19 di

Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM) Universiti Kebangsaan Malaysia.

Sarah meninggalkan empat cahaya mata Uwais Alqarni, 10; Dzahira Talita Zahra, 8; Ariq m4tin, 6; dan bayi lelakinya yang dil4ahirkan Jumaat lalu.

Al Fatihah buat Siti Sarah Raisuddin.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv

Sumber : http://trendingsangat.pw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *