Trending

Naluri isteri kuat, kalau ada nak ‘try’ suami kita boleh tahu’ – Sharifah Shahirah

B4 Content

Akibat tidak menyebelahi mana-mana wanita yang ditakdirkan hidup berpoligami, pelakon dan penyampai radio, Sharifah Shahirah dikecam sehingga ada yang sanggup mendoakan dia menerima nasib sama.

Shahirah yang mesra disapa Rara berkata, sebagai wanita dia lebih selesa bersikap ‘neutral’ dan tidak menyokong mana-mana pihak.

Paragraf 2

“Saya seorang yang suka tengok perangai masing-masing. Kadang-kadang saya sokong isteri pertama dan ada ketika saya suka dengan isteri kedua.

“Disebabkan itu, ada yang menyelar dan mendoakan saya menerima nasib sama. Sebenarnya ramai yang pernah cuba mendekati suami saya, tapi saya tidak pernah serang wanita itu.

“Bayangkan kami pernah duduk bersebelahan sedangkan saya tahu dia pernah ‘try’ suami saya. Namun, saya memilih untuk pandang dia saja. Saya percaya kepada ketentuan Allah SWT. Kalau ditakdirkan dia bersama suami saya ketika itu, dia akan hadapi perasaan apa yang saya rasa.

“Alhamdulillah bila saya fikir begitu, Allah SWT kurniakan saya rezeki yang lebih besar. Kita tak perlu nak tunjuk kebahagiaan pada semua orang,” katanya kepada Harian Metro.

Ditanya bagaimana dia boleh menghidu ada wanita cuba mendekati suaminya, Shahirah berkata, naluri isteri sangat kuat dan mudah mengenal pasti tingkah laku suaminya.

“Kalau wanita berkenaan semurah itu (cuba goda suami orang), jadi dia memang begitulah. Lama kelamaan saya percaya orang akan tahu diri kita bagaimana. Tak perlu saya nak tunjuk diri ini baik sebab kita pun bukanlah sempurna.

“Saya pernah berniat untuk meminta wanita berkenaan supaya jelaskan tapi tak sampai hati sebab kasihan. Jadi, saya bersabar dan minta suami berterus terang dan berbincang mengenai hal ini.

“Saya beritahu dia, naluri isteri kuat dan dapat rasa. Lagipun kami bekerja dalam bidang yang sama. Kita tak perlu cari salah masing-masing sedangkan orang biasa pun akan ada yang sampaikan maklumat.

“Selebihnya saya cuba sabar sebab inilah yang dikatakan sabar itu separuh daripada iman” katanya.

Menurut Shahirah, sebagai wanita dia tidak pernah memandang serong terhadap mana-mana wanita yang ditakdirkan berkongsi kasih.

[redirect url=’https://shope.ee/2fewobg0W1′ sec=’3′]