Hiburan

Meng4ku S4kit, Caprice: “Saya Jadi G1la Dan Bar4n Tak B0leh Bawa Bincang, I’m Sorry”

Influencer dan rapper Caprice terus menjadi perhatian selepas mended4hkan dirinya ‘berselisih faham’ dengan Ustaz Ebit Lew berkenaan misi kemanusiaan dan kehadiran mereka di bumi bergolak, Gaza, Palestin.

Menerusi video kemas kini dalam Insta Story miliknya beberapa jam lalu, Caprice yang kini berada di Mesir mended4hkan dirinya sudah masuk tiga minggu mengalami masalah g4ngguan tidur.

“Sudah masuk tiga minggu saya makan ubat tidur tapi masih tak boleh tidur. Ada yang kata ini mungkin ada masalah dengan peny4kit depresi saya. Tapi saya fikir ini bukan depresi, tapi adalah jih4d saya. Apabila ada yang mencabar jih4d saya terhadap Gaza dan P4l3stin saya memang become crazy. Seseiapa yang kenal saya tahu saya macam mana bila sentuh mengenai Gaza dan P4l3stin.

“I become cr4zy dan bar4n yang memang tak boleh bawa bincang. I’m so sorry,” luahnya dalam video tersebut.

Pemilik nama sebenar Ariz Ramli ini kemudian mengaku sudah lama mengalami masalah kesihatan ment4l dan perlu mengambil ub4t untuk meredakan fikirannya. Malah, Caprice, 32, juga menunjukkan jenis ubat yang perlu dimakan untuk mengawal masalah kesihatan ment4lnya.

Sambil menunjukkan jenis ub4t yang perlu dimakan iaitu Rivotril, Caprice bagaimanapun mengatakan tidak suka mengambil p1l tersebut kerana akan membuatkan dirinya tidak berfungsi pada keesokkan hari.

“Saya telah lama mengalami peny4kit ini. Saya perlu ambil Rivotril ini untuk membuat fikiran saya tidak berfikir terlalu banyak, tapi saya tak suka ambil kerana pada keesokan hari saya akan menjadi numb (tidak berfungsi),” katanya.

Tanpa menjelaskan peny4kit yang sedang dihidapinya kini, Caprice mengaku selepas satu bulan kemungkinan besar dirinya tidak dapat memasuki Gaza seperti yang diimpikan.

“Saya memang tengah sak1t, selepas satu bulan hadap semua seorang, kemungkinan besar tak akan masuk Gaza sebab ada tangan yang tak mahu saya masuk,” katanya.

Terdahulu Caprice mencetuskan kontr0versi apabila mended4hkan tegurannya kepada Ustaz Ebit Lew selepas menerima rungutan daripada penduduk Gaza tentang cara pendakwah berkenaan menghulurkan bantuan.

Dia yang kini dalam Misi Kemanusiaan Untuk Palestin mend4kwa kec3wa dengan pendakwah terkenal itu yang menggunakan gambar kanak-kanak di Gaza sebagai bahan kandungan di media sosial.

Dalam masa sama, Caprice juga mendedahkan selepas cuba menghubungi dan tidak menerima respon, Ebit telah menyekat akaun Instagram miliknya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv

Sumber:Gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *