Trending

“M1skin takpe, jgn peng0t0r” – [VIDE0] Tak Boleh ‘Br4in’ Tengok Betapa Kt0r Flat di Pulau Pinang Ni, Ada Yang Cadang S4man Setiap Penduduk!

B4 Content

Ada bumbung untuk berteduh tapi kawasan persekitaran tidak dijaga dan dibiarkan dalam keadaan k0t0r, penuh b4kteria serta t1kus. Jangan terkejvt, memang ada orang yang boleh hidup dalam keadaan yang sebegitu.

Buktinya, video yang dimuat naik di TikTok oleh seorang food rider baru-baru ini menunjukkan keadaan persekitaran sebuah flat di Perai, Pulau Pinang.

Paragraf 2

Menurut Hibatullah Danial, ketika itu dia mendapat pesanan makanan untuk dihantar ke salah satu blok flat tersebut dan pelanggannya pula berker4s tidak mahu turun sebaliknya menyuruh dia yang naik hantar di depan pintu rumah.

Banyak kali customer yang duduk sini order, ada yang faham dan turun sendiri. Ada yang eg0, berker4s suruh kita naik.”

Sebelum ni memang rider wajib naik hantar ke customer tapi yang duduk flat ni kena faham kenapa kami (food rider) taknak naik. Lagi-lagi (kes) C0v1d yang meningkat sekarang.”

 

Melalui video tersebut yang kini sudah mendapat lebih 1.1 juta tontonan, s4mp4h dilihat bersep4h dan berteb4ran di atas lantai di sekeliling kawasan flat terbabit. Bukan itu saja, di bahagian tangga juga penuh dengan s4mpqh sarap yang sudah basah, bus0k dan berkvlat.

Lantai pula dilihat dalam keadaan basah dipercayai berpunca dari hujan atau air menitik daripada paip yang boc0r. Katanya lagi, bukan setakat takvt untuk naik flat dalam keadaan macam tu tapi juga risau nak tinggalkan motor di kawasan sebegitu.

Ada netizen yang mencadangkan supaya syarikat penghantar makanan untuk sen4rai h1tam alamat atau kawasan tempat tinggal sebegitu.

 


Kebanyakannya  tak boleh nak ‘brain’ macam mana penduduk di situ boleh lalui kehidupan seharian di tempat kot0r dan ber1s1k0 macam tu. Antara komen netizen,

Peh macam mana dorang boleh hidup dekat tempat macam ni wei.”

 

Miskin takpe tapi jangan jadi peng0t0r. Semua tempat s4mpqh disediakan.”

Takleh imagine bau dekat sana.

 

sumber: LM

14 thoughts on ““M1skin takpe, jgn peng0t0r” – [VIDE0] Tak Boleh ‘Br4in’ Tengok Betapa Kt0r Flat di Pulau Pinang Ni, Ada Yang Cadang S4man Setiap Penduduk!”

  1. Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for?
    you made blogging look easy. The overall look of your
    web site is excellent, let alone the content!

  2. Undeniably believe that which you stated. Your favorite justification appeared to be
    on the web the easiest thing to be aware of.

    I say to you, I definitely get irked while people consider worries that they just do not know about.
    You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side-effects ,
    people can take a signal. Will likely be back to get more.
    Thanks

  3. I’ve been surfing online greater than 3 hours as of late,
    yet I never discovered any fascinating article like yours.
    It’s pretty price sufficient for me. Personally, if all web owners and bloggers made just right
    content as you did, the net shall be a lot more useful than ever before.

  4. Hi! This is kind of off topic but I need some guidance from an established
    blog. Is it hard to set up your own blog? I’m not very techincal but
    I can figure things out pretty quick. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions?
    Thanks

  5. Hello everybody, here every person is sharing
    these experience, thus it’s good to read this website, and I used to go to see this blog everyday.

  6. I’d like to thank you for the efforts you have
    put in writing this website. I am hoping to see the same high-grade blog posts from you in the future
    as well. In truth, your creative writing abilities
    has encouraged me to get my very own website now 😉

  7. Please let me know if you’re looking for a author for your site.
    You have some really great posts and I believe I would be a good asset.
    If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to
    write some articles for your blog in exchange for a
    link back to mine. Please send me an e-mail if interested.
    Cheers!

  8. Magnificent site. A lot of useful information here.
    I’m sending it to some buddies ans additionally sharing in delicious.
    And obviously, thank you on your effort!

  9. Heya i’m for the first time here. I came across this board and I find It
    truly useful & it helped me out a lot. I’m hoping to provide something back and help others like you helped me.

  10. My brother suggested I might like this web site.
    He used to be totally right. This submit actually made my day.
    You cann’t believe simply how much time I had spent for this information!
    Thank you!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *