Trending

Kasihan Kawan, Nak Pakai Kereta Balik Raya Sekali Member Dok Pedajal Bagi Kereta Tak Senonoh

B4 Content

Setiap kali pergi kedai runcit atau kedai yang jual alat permainan tentu anak bujang ibu akan memilih kereta mainan seperti lori, bas, trak, motor, kapal terbang dan lain-lain.

Biasanya budak lelaki sekitar umur dua hingga tiga tahun lebih suka mainan kereta berbanding alat mainan yang lain. Tapi, mengapa agaknya ya?

Paragraf 2

Tentu persoalan ini bermain di fikiran, ibu kan? Sampai kadang-kadang penuh satu kotak mainan kereta si kecil itu yang ibu beli.

Itu tak termasuk dengan mainan yang ada tertanggal tayar dan sebagainya. Alahai anak ibu, mesti kena beli yang barulah tu.

Hal ini kerana, pada zaman ini si kecil akan merasakan itu adalah mainan yang paling best di abad ini.

Sampai kadang-kadang baju mereka juga kena ada kartun lambang kenderaan barulah dia akan pakai tiap hari.

Pernah tak anda terfikir mengapa anak lelaki lebih obses dengan mainan seperti kereta dan kenderaan?

Menurut kajian yang dilakukan oleh para saintis pada 2014, mereka mendapati kecenderungan anak lelaki terhadap mainan tersebut berpunca dari hormon testosteron.

Sekiranya mereka memberi lebih banyak masa untuk bermain permainan berpusing ini maka lebih tinggi hormon itu dapat dihasilkan.

Walaubagaimanapun, ibu usahlah terlalu fikir mengapa hal ini boleh berlaku kerana ia sebenarnya memiliki banyak manfaat dan kelebihan kepada perkembangan si kecil anda.

[redirect url=’https://shope.ee/AUNpWRb8ba’ sec=’4′]