Trending

“Kalau Mereka Nak Kahwin…Allah Janji, Pembalasan-Nya Lebih Pedih” – Shuhada

B4 Content

Isteri kepada pelakon Hafidz Roshdi iaitu Nurul Shuhada mengulas mengenai khabar angin kononnya suaminya itu bakal berkahwin dengan wanita didakwa menjadi orang ketiga rumah tanga mereka.

Memetik Harian Metro, Shuhada berkata dia menyerahkan segalanya pada Allah serta tidak mahu perkara itu menganggu mental dan emosi anak-anaknya.

Paragraf 2

“(Kalau mereka nak kahwin) saya serahkan segalanya kepada Allah. Allah janji, pembalasan-Nya lebih pedih.

“Untuk anak-anak berjumpa bakal ibu tiri, itu semua atas kehendak anak-anak sendiri sebab mereka memang menentang perkara ini. Saya tak mahu mengganggu emosi dan mental anak-anak. Cukuplah saya yang hadap semua ini,” katanya.

Sementara itu, Shuhada berkata kedua-dua anaknya iaitu Humairah dan Umar akan dijaga olehnya kampung halamannya di Perlis dan Hafidz perlu ke negeri itu juga mahu bertemu dengan anak-anak.

Dalam pada itu, Shuhada turut mengulas mengenai dakwaan netizen yang menganggapnya tidak dapat ‘move on dimana ia bukan berkaitan perasaannya terhadap pelakon itu.

“Kalau bercakap mengenai ‘move on’, dari segi apa? Sebenarnya, bukanlah saya nak kembali kepada dia. Bila Allah uji dan tegur hati kita, Allah pinjamkan kebahagiaan dan ambil semula, jadi, ‘move on’ untuk saya adalah antara saya dan ujian Allah itu.

“Insya-Allah, ia akan berlaku, tetapi akan mengambil sedikit masa. Bukanlah saya tak boleh ‘move on’ daripada dia atau apa,” katanya.