Trending

“Sy kenal suami masa free hair lagi, suami pun muda” Dr Erin Berang Netizen Pertikai

B4 Content

Bekas isteri kepada penceramah bebas, Dai Farhan iaitu Erin, sekali lagi meluahkan rasa hatinya yang terbuku.

Paragraf 2

Ini ada kaitan dengan isu yang semua pun dah tahu iaitu kisah dirinya membuka tudung.

“Untuk info, memang kebanyakkan suami saya semua pun muda-muda. Allah yang hantar muda-muda pada saya.

Jangan nak kata saya ada suami muda jadi saya kena jadi muda juga dan buka tudung,

Tak langsung, sebab masa saya kenal dia. saya dah free hair dan masa tu dia tak kenal pun sapa saya.”

“Jangan nak salahkan siapa pun, kesedaran saya agak jelas, terima kasih di atas semua yang menegur serta nasihat baik-baik.

Semoga semua urusan di permudahkan.”

Erin juga sempat memberi peringatan tentang mereka yang selalu saja berlakon jadi kawan walhal sebenarnya mereka hanya bermuka-muka.

“Bukan semua orang itu kawan kamu, walaupun mereka dilihat bersama, gelak sama-sama, tak bermakna mereka ini adalah kawan.

Orang memang muda bermuka-muka, dan akhirnya boleh kantoi juga.”

Namun begitu, menerusi ruangan komen posting-posting yang dibuat, Dr Erin memaklumkan yang dia bukanlah 24 jam freehair dan mengakui istiqomah itu sukar dan memerlukan kekuatan dalam melakukan.

Tambahnya lagi, dia tidak pernah putus asa dalam mencari redha Allah S.W.T walaupun beberapa kali gagal. Dia berharap agar suatu masa nanti doanya akan dimakbulkan dan urusan hidupnya dipermudah.

Walau bagaimanapun, dia mengakui masih lagi menjalankan segala kewajiban dan cuma mahu ruang dalam hidupnya. Dia juga masih teguh dengan pendirian dan bukan seperti layang-layang terputus tali.

Dr Erin juga dilihat membalas komen-komen daripada warganet yang mendoakan agar dia kembali berhijab dan kekal istiqomah dengan positif dan tidak mengambil hati dengan segala nasihat yang diberikan.

Dia juga menjelaskan setiap kecaman yang diterima tidak setimpal dengan apa yang dirasakan kerana mereka semua tidak duduk ditempatkan.

Walau bagaimanapun, Dr Erin tetap menerima baik teguran daripada warganet dan berharap suatu hari nanti dia dapat menjadi insan yang lebih baik.

Untuk makluman, Dr Erin merupakan bekas isteri kepada pendakwah bebas, Da’i Farhan. Mereka telah bernikah ketika sama-sama mengerjakan umrah dan bercerai selepas beberapa bulan berumah tangga.

Ketika ini, beberapa posting yang dibuat usahawan itu memperlihatkan dirinya bersama seorang lelaki yang dipercayai suami barunya. Dia juga banyak berada di Sabah bagi menguruskan perniagaan.

Sumber: Instagram drholis

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

2 thoughts on ““Sy kenal suami masa free hair lagi, suami pun muda” Dr Erin Berang Netizen Pertikai”

  1. Pingback: nova cart for sale
  2. 527574 589584Hi. Cool post. Theres an issue along with your website in chrome, and you could want to test this The browser is the marketplace chief and a great element of individuals will omit your exceptional writing because of this problem. 284373

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *