Trending

Tidak Mahu Lagi Masak Biskut dan Asam Pedas, Ibu Mngsa BasikaI Lajak Mohon Agar Orang Ramai

B4 Content

Dua hari lalu Mahkamah Tinggi Johor Bahru memerintahkan kerani wanita dipenjara enam tahun dan didenda RM6,000, kerana kesalahan memandu secara melulu, hingga menyebabkan kematian lapan remaja berbasikal lajak, lima tahun lalu.

Ia sekaligus mengepikan keputusaan mahkamah pada 10 Oktober lalu yang mengekalkan keputusan untuk melepas dan membebaskan responden daripada tuduhan berkenaan.

Paragraf 2

“Mohamad Azhar adalah yang paling rapat dengan saya dan paling manja antara semua anak saya.

“Sebelum Hari Raya setiap tahun, dia menemani saya ketika saya pergi membeli-belah dan menjadi pembantu saya ketika membakar kuih raya.

“Selepas kematiannya, saya berhenti membuat biskut dan tidak lagi memasak kerana apabila saya membuat masakan asam pedas kegemarannya, saya teringat kepadannya,” katanya.

Dalam pada itu, selepas pemergian Azhar, anak-anaknya yang lain tidak membenarkannya melihat media sosial yang dipenuhi dengan komen negatif mengenai keluarga mangsa.

“Sebagai seorang ibu yang kehilangan anaknya, saya berasa sakit. Mereka yang mengkritik saya tidak tahu bagaimana rasanya berada di tempat saya,” katanya.

Terdahulu, Sam Ke Ting, 27, turut diperintah menjalani hukuman enam bulan penjara jika tidak membayar denda selain hilang kelayakan memandu selama tiga tahun yang berkuat kuasa selepas selesai hukuman penjara.

SUMBER: The Star

4 thoughts on “Tidak Mahu Lagi Masak Biskut dan Asam Pedas, Ibu Mngsa BasikaI Lajak Mohon Agar Orang Ramai”

  1. Pingback: 1bearable

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *