Hiburan

Chacha Maembong Mula Cerita Dari A Sampai Z Dkwaan PeIacvran Dan Kaitan Dia Dengan Isteri Addy Kana

B4 Content

Heb0h di media sosial sejak bulan lalu berhubung penahanan individu bernama Addy Kana yang dikaitkan dengan keg1atan penggubahan wang h4ram.

Susulan itu juga beberapa nama artis terpalit selepas dipanggil SPRM untuk diambil keterangan.

Paragraf 2

Lebih mengejutkan bukan sahaja kes guna artis untuk ‘cuci duit’, malah timbul isu lain pula iaitu peIacvran kelas atas yang turut membabitkan artis dan instafamous.

Antara nama yang dikaitkan adalah pelakon Chacha Maembong. Menafikan perkara itu, Chacha telah membuat laporan poIis bagi membersihkan namanya.

Sebelum itu, Chacha membuat laporan poIis pada 20 Oktober lalu kerana tidak tahan dengan komen keterlaluan dan fiitn4h di media sosial selepas dikatakan terbabit dengan sinndik3t peIacvran kelas atasan dan aktiviti Mcau Sc4m.

Chacha yang membuat laporan di Balai PoIis Seremban berkata, dia sudah dipanggil pegawai peny1asat dan sudah memberi kerjasama penuh.

” Laporan dibuat sebab ramai yang terlalu melamp4u. Apabila melamp4u ia memberi kesan kepada perniagaan dan siap nak suruh bo1kot.

” Kononnya saya guna duit hram. Jadi, perkara ini beri kesan kepada kerja dan perniagaan. Tersekat rezeki. Apabila tersekat, saya kena buat laporan sebab ia adalah fiitn4h.

Sudah cerita A sampai Z kepada pegawai peny1asat

” Kalau fiitn4h, saya buat tak tahu, lagilah menjejaskan nama dalam industri hiburan.

” Pegawai peny1asat pun sudah panggil untuk bantu s1asatan. Saya cerita semua A sampai Z dan saya tidak terbabit dalam sinndik3t peIacvran kelas atasan.

” Saya juga tidak dipanggil SPRM (Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia) berhubung kes Mcau Sc4m. Memang tak ada. Saya tak tahu kenapa ia dikaitkan dengan saya.

” Cuma saya fikir, mungkin disebabkan gambar lama yang disebarkan itu saya dikaitkan sekali lagi. Sedangkan ia tak ada kena mengena pun.

” Netizen memang suka cari balik gambar lama dan tularkan semula. Jadi, saya cakap kepada peguam memang saya tak ada kena mengena.

Cuma berkawan dengan isteri Addy Kana, Datin Alia

” Saya cuma berkawan dengan individu bernama Datin Alia itu, tidak ada lebih dari itu,” katanya kepada Harian Metro.

Chacha Maembong Mula Cerita Dari A Sampai Z Dkwaan PeIacvran Dan Kaitan Dia Dengan Isteri Addy Kana

Chacha berkata, dia tidak tahu apa kesalahannya tetapi tiba-tiba dikaitkan dengan isu itu.

” Selama ini saya buat baik saja dan sudah tinggalkan dunia lama. Saya nak fokus kerja dan cari duit saja sebab kita tak tahu sampai bila orang nak panggil kita berlakon.

” Selagi orang nak, saya buat. Jadi, apabila keluar cerita begini, terkilanlah sebab orang masih nampak kej4hatan saya berbanding kebaikan.

” Jadi, perkara ini saya reda dan anggap ujian dalam pada saya nak membina nama semula,” katanya.

Chacha berkata, keluarga menyokongnya kerana mereka tahu dia tak buat kerja itu dan meminta dia tidak melayan komen melamp4u warganet itu.

” Mereka cakap mulut orang tak boleh tutup. Sama ada kuat untuk hadapi atau tak. Cuma diakui masa mula-mula kena memang tak kuat,” katanya.

 

Sumber:Asia Kini

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Tv

Sumber : http://www.dnq.pw/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *