Hiburan

Aprena Manrose s4hkan dirinya positif Covid-19

B4 Content

Kuala Lumpur: Pelakon Aprena Manrose, 28, yang dis4hkan p0sitif C0v1d-19 pada 17 Januari lalu meminta orang ramai tidak menganggap pesakit C0v1d-19 seperti penjen4yah.

Aprena atau nama sebenarnya Wan Syahera Putri Aprena Wan Syahman disahkan p0sitif selepas dua kali melakukan ujian sw4b di rumahnya.

Paragraf 2

Aprena turut menasihati orang ramai supaya segera membuat ujian sw4b jika bergejala.

“Saya buat ujian Rapid Test Kit (RTK) pada 17 Januari lalu. Ketika itu hasil ujian memang sudah positif, tapi untuk kepastian saya buat sekali lagi ujian PCR dan hasil ujian yang keluar pada 19 Januari juga positif.

“Pesakit Covid-19 bukan penjen4yah. Kalau anda rasa ada gejala, tampilkan diri untuk buat ujian saringan atau kuarantin di rumah selama 10 hari. Jika tidak, mungkin anda boleh sebarkan lagi v1rus ini. Kita lawan bersama-sama. Insya Allah.

“Kepada semua yang senasib dengan saya, tenang dan sentiasa berfikiran positif. Seperti yang kita tahu, kes semakin meningkat. Keberangkalian untuk kita dijangkiti sangat tinggi. Kepada rakyat Malaysia tolonglah jadi seorang manusia yang bertanggungjawab. Patuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan,” katanya.

Menerusi hantaran dimuat naik di Instagram, Aprena berkata, dia tidak mengetahui bagaimana boleh dijangkiti wab4k itu.

“Ramai yang nak tahu keputusan saya buat ujian swab tempoh hari. Saya memang penakut, tapi lagi takut apabila tahu hasil ujian itu positif. Saya pun tak tahu macam mana boleh kena tapi kronologinya saya akan cerita di Instagram Story.

“Selepas beberapa hari rasa tak sedap badan, saya tahu Emma (Emma Maembong) ada buat ujian saringan di rumah dan terus minta nombor daripadanya. Terima kasih Emma dan klinik berkenaan atas perkhidmatan yang bagus. Keesokan harinya saya terus buat ujian saringan di rumah saya dan agak terkejut apabila tahu diri ini positif.

“Tapi selepas mendengar nasihat doktor dari klinik itu, saya rasa nak kongsikan cerita ini pada semua,” katanya.

 

 


Sumber:Metro

9 thoughts on “Aprena Manrose s4hkan dirinya positif Covid-19”

  1. Pingback: qiuqiu99 agen
  2. Pingback: ufabtb
  3. Pingback: Bauc
  4. Pingback: website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *